Taurus Corporate Finance

Vacature

Vacature Junior Finance Consultant

Wij zijn een specialist in bedrijfsovernames, -waarderingen en herstructureringen. De meeste van onze klanten zijn actief aan de bovenkant van het MKB en hebben een jaaromzet tussen 10 en 50 miljoen euro. Met een team van 15 professionals helpen we onze klanten met gerichte expertise en een pragmatische instelling. Met ondernemerschap zorgen we voor de beste dienstverlening. Wij kennen de weg in de bancaire wereld en zijn bedreven in het omgaan met de stakeholders. We leggen de vinger op de zere plek, maar zorgen direct voor verlichting van de pijn door te helpen bij uitvoering. We zijn hands-on, no-nonsense en flexibel.

Dit zijn wij

Onze specialisten op Restructuring ondersteunen klanten op financieel, organisatorisch en juridisch gebied bij onder andere bijzonder beheer trajecten, reorganisaties, herstructureringen, financiële analyses op basis van data-analyse, optimalisatie van bedrijfsprocessen en stuurinformatie, herfinancieringen, insolventiebegeleiding en doorstartscenario’s. Wij richten ons op herstel om te komen tot een duurzaam herstel van vertrouwen bij de ondernemer(s) en de belangrijkste stakeholders.

Wij groeien snel en zijn ambitieus en daarom zoeken wij een enthousiaste en gedreven Junior Finance Consultant met als specialisme Restructuring.

Profiel Junior Finance Consultant

Onze ideale kandidaat heeft een universitaire opleiding in bedrijfseconomie of accountancy (RA) en twee tot vier jaar praktijkervaring binnen (bij voorkeur) de audit accountancypraktijk. Ben jij deze financieel specialist en ben je bedreven in financiële modellering, het maken van risicoanalyses en het schrijven van heldere rapportages dan komen we graag met je in contact. Natuurlijk ben je cijfermatig sterk onderlegd en breed georiënteerd, want daardoor kun je verder kijken dan ’kale’ cijfers. Je maakt de vertaalslag naar de praktijk. Je bent een match als je een energieke, flexibele, hands-on en no nonsens collega met een ondernemersmentaliteit bent, die naast vakinhoud en professionaliteit ook gezelligheid en humor meebrengt.

Je bent een sterke service- en klantgerichte financial die met ambitie, energie en enthousiasme in een inspirerende werkomgeving wil werken. Een plezierige collega die nieuwsgierig is naar de inhoud. Je wilt leren en doorgroeien. Je communiceert op heldere wijze in woord en geschrift en weet vertrouwen te creëren bij opdrachtgevers.

Je bent recht door zee en assertief. Voor klanten, stakeholders en collega’s ontwikkel je je tot een sparringpartner. Je wekt vertrouwen en weet de problematiek te doorgronden.

Wij vinden dit een prachtige functie voor een financiële professional die graag binnen een ondernemend team zijn/haar toegevoegde waarde wil leveren en ambitie heeft om door te groeien.

Taken en verantwoordelijkheden

Bij Taurus werken we niet met strak omlijnde functieomschrijvingen en carrièrepaden. Ieder nieuw project daagt ons uit het beste uit onszelf te halen. Het is dan ook mede jouw verantwoordelijkheid om deze gevarieerde baan in een uitdagende en professionele omgeving vorm en inhoud te geven. Je werkt in een team met en onder leiding van ervaren financials.

Als lid van het team heb je een actieve rol in de gesprekken met klanten en stakeholders. Je krijgt eigen verantwoordelijkheden en de vrijheid om werkzaamheden naar je toe te trekken om deze zelfstandig uit te voeren. Jouw input voor financiële analyse van ondernemingen en marktomstandigheden resulteert in heldere rapportages met financiële modellen voor verschillende scenario’s. Daarnaast ondersteun je bij de uitvoering van de adviezen.

Als Junior Finance Consultant herken je jezelf in het onderstaande beeld

 • Een afgeronde (universitaire) opleiding in bedrijfseconomie, accountancy (RA) en/of postdoctoraal controllersopleiding.
 • Een brede ontwikkeling en interesse naast de studie en werk.
 • Circa 2-4 jaar praktijkervaring binnen (bij voorkeur) de audit accountancypraktijk met audits, corporate finance en bijzondere projecten.
 • Ervaring met financiële modellering, het maken van risicoanalyses en het schrijven van heldere rapportages.
 • Teamspeler die als professional verder kijkt dan cijfers en de vertaalslag maakt naar de praktijk.
 • Proactieve, analytische en kritische houding die cijfermatig sterk, resultaatgericht en flexibel is.
 • Oog voor detail en analytisch sterk.
 • Communicatief vaardig op alle niveaus.
 • Stressbestendig, zelfstandig, hands on en flexibel.
 • Gedreven en ambitieus om te groeien.
 • Resultaat-, kwaliteit- en klantgericht.
 • Uitstekende beheersing Nederlandse en Engelse taal.
 • Prettige collega die bij opdrachtgevers vertrouwen wekt.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

 • Salarisindicatie max. € 45.000 (gebaseerd op een 40-urige werkweek).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en aantrekkelijke reiskostenvergoeding.
 • Mogelijkheid door te groeien.
 • Goede pensioenvoorziening.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel of ken je iemand die in het profiel past, geef ons dat dan voor 15 december 2021 per e-mail (m.eeftink@taurus.nl) door. Stuur bij je CV (PDF/Word) een duidelijke motivatie mee. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Ed Koops via 06 -17 05 56 68 of Gert-Jan Nijweide via 06 - 24 11 84 02.