Taurus Corporate Finance

Dienstverlening Taurus

Restructuring & Recovery

Wanneer een onderneming in zwaar weer komt, neemt de druk op de directie en aandeelhouders snel toe. Alles draait ineens om liquiditeit, continuïteit en het managen van stakeholders, zaken die afleiden van de primaire processen binnen de onderneming. Op zo’n moment heeft de onderneming de ondersteuning van een adviseur nodig die de situatie begrijpt, het vertrouwen met stakeholders herstelt en de onderneming op weg helpt naar een duurzame toekomst. Die adviseurs vind je bij Taurus Corporate Finance.

Restructuring en recovery

De vinger op de zere plek, maar ook alle zorg uit handen

Een onderneming kan om allerlei redenen in de problemen komen. Dat heeft vaak grote persoonlijke, financiële en organisatorische gevolgen, met druk vanuit stakeholders als aandeelhouders, opdrachtgevers, leveranciers en financiers. Wij nemen de onderneming én de ondernemer op dat moment bij de hand. We doorgronden de problemen, stellen een plan van aanpak op en werken met een team van specialisten aan de juiste maatregelen, communicatie met stakeholders en procesbewaking. Zo kunnen directie en eigenaren zich richten op het ondernemen zelf.

De onderneming een duurzame toekomst geven?

Wat is er mogelijk?

Binnen Taurus bieden we verschillende diensten die je onderneming financieel, organisatorisch of juridisch ondersteunen op weg naar herstel. Dat begint met grondig onderzoek en eerlijke gesprekken over de huidige situatie, de oorzaken en de kansen. Vervolgens ontwikkelen we een helder stappenplan voor de korte en (middel)lange termijn. In dit plan staan concrete maatregelen om de bedrijfsvoering te verbeteren, soms zelfs een faillissement af te wenden, en te bouwen aan een toekomst voor de onderneming en de werknemers. We staan je uiteraard ook bij tijdens de uitvoering van die maatregelen, zodat de beoogde doelen worden bereikt. Zo zijn we een betrokken sparringpartner, die de onderneming stapsgewijs naar een duurzame toekomst brengt.

Taurus ondersteunt bij:

  • Bijzonder beheer trajecten
  • Reorganisatie en herstructurering
  • Opzet en inrichting van periodieke stuurinformatie
  • Financiële (data) analyse
  • Optimalisatie van bedrijfsprocessen
  • Rendementsanalyse en -verbetering
  • Insolventiebegeleiding en doorstart
  • Herfinanciering
  • Interim-management

De Taurus manier van zaken doen

Een persoonlijke benadering

Restructuring & Recovery-opdrachten zijn ingrijpende processen, waarin je wilt vertrouwen op een deskundige adviseur met oog voor de mens, de organisatie en potentie. Bij Taurus heb je altijd te maken met een ervaren expert die persoonlijk betrokken is van begin tot eind. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst voor de onderneming.

De kracht van een team

We beschikken over een deskundig team en een groot netwerk aan specialisten, waarmee we opdrachtgevers ondersteunen op ieder facet van Restructuring & Recovery. Zo houden we regie over het proces, voorkomen we miscommunicatie en kunnen we snel schakelen.

Alle zorg uit handen

Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de advisering en begeleiding van ondernemingen en kennen de weg in de bancaire wereld. We kennen de processen, culturen en spreken beide talen, zodat we in staat zijn de belangen van de onderneming op alle fronten te behartigen

Taurus Quick Scan

Afhankelijk van de situatie beginnen we onze samenwerking met de Taurus Quick Scan. Hierbij maken we ‘een foto’ van de situatie op dit moment. We creëren inzicht in de cijfers en de organisatiestructuur en geven aanbevelingen met maatregelen voor de korte, middellange en lange termijn. Vanuit de Taurus Quick Scan kunnen we een stappenplan opzetten dat leidt naar herstel, waarbij we de maatregelen uitwerken en de onderneming begeleiden in de uitvoering.

Quickscan taurus

Vrijblijvend kennismaken?

Voor veel ondernemingen liggen nog tal van herstelkansen voor het grijpen. Laat je daarin goed informeren en adviseren door een betrokken adviseur. Benieuwd of wij iets voor je kunnen betekenen? Maak vrijblijvend kennis met onze specialisten en we vertellen je graag over onze mogelijkheden.

Contact us
Call 2 action