Taurus Corporate Finance

Case

Taurus begeleidt eigenaren MAGIC Bodyfashion in verkoop onderneming

MAGIC Bodyfashion, gevestigd in Almelo, levert al ruim 30 jaar functionele shapewear, lingerie, en fashion solutions voor de vrouw. Ze hebben Taurus in de arm genomen om invulling te geven aan hun wensen voor de verkoop van de onderneming, zijnde een strategisch partner die met hen én het managementteam de sterke basis verder vormgeven.

DSC2960 2

De eigenaren hebben de onderneming de afgelopen 10 jaar sterk laten groeien en het merk en assortiment van MAGIC Bodyfashion internationale bekendheid gegeven. De producten zijn mondiaal verkrijgbaar in meer dan 100 landen, van de Verenigde Staten tot Europa en van Zuid-Afrika tot Azië. MAGIC Bodyfashion heeft een langjarige trackrecord en daardoor een grote loyale basis aan (B2B) afnemers.

De eigenaren hebben MAGIC Bodyfashion goed gepositioneerd om door te groeien. Zij leiden de onderneming succesvol, maar nieuwe impulsen zijn noodzakelijk voor een succesvol vervolg. Ze hebben Taurus in de arm genomen om invulling te geven aan hun wensen voor de verkoop van de onderneming, zijnde een strategisch partner die met hen én het managementteam de sterke basis verder vormgeven.

Na verschillende positieve gesprekken met geïnteresseerde partijen te hebben gevoerd is gekozen om het traject exclusief te vervolgen met HVEG Fashion Group.

HVEG is een groep van internationaal opererende modebedrijven waaronder Fashion Linq, Jomo Fashion, HVEG Accessories Group en de merken Bamboo Basics, Twinlife en Brams Paris. De bedrijven binnen HVEG richten zich hoofdzakelijk op het ontwikkelen van private label collecties voor grootwinkelbedrijven, maar in de afgelopen jaren heeft HVEG daarnaast in toenemende mate eigen merken ontwikkeld. Met de overname van MAGIC bodyfashion wil HVEG haar groeistrategie voortzetten en wil zij haar productassortiment en klantportefeuille in binnen- en buitenland verder uitbouwen.

Taurus heeft de eigenaren, met het team bestaande uit Mark Huiskes, Arjan Weernink, Mark Prenkaj en Jouke Hartman van A tot Z ondersteund in de begeleiding van het verkooptraject. De juridische begeleiding namens verkoper is verzorgd door Kolkman Advocaten.

Quote eigenaren: “We hebben dit spannende traject fantastisch met het team van Taurus doorlopen. Voor ons was dit een geheel nieuwe ervaring en hadden het niet zonder Taurus kunnen bewerkstelligen. Vanaf het eerste moment hadden we een click en werden we ontzorgd. Samen zijn we op zoek gegaan naar de perfecte overname kandidaat en hebben enkel prettige momenten van samenwerken gekend. Na een periode van 9 maanden intensief samenwerken is de band zo sterk geworden dat we elkaar zelfs missen!”