Taurus Corporate Finance

Blog

Werken in Corporate Finance: de 5 mooiste uitdagingen

Weinig begrippen zijn zo vaag als ‘Corporate Finance’. Wat betekent het nou precies voor ons bij Taurus en wat maakt werken in onze branche zo interessant? We bieden je een kijkje achter de schermen van onze dagelijkse bezigheden én onze belangrijkste drijfveren. We delen onze 5 mooiste uitdagingen.

Taurus afd 189 1

Wat is Corporate Finance?

Corporate Finance. Letterlijk vertaald: kapitaal van een onderneming. Het blijft een ingewikkelde term. En dat is lastig, want werken in de Corporate Finance is enorm afwisselend werk waarin de belangen, bedrijfskundige vraagstukken én emotionele impact enorm kan zijn. Dat biedt ons geweldige uitdagingen.

Onze mooiste uitdagingen

1. Sta naast de ondernemer en denk mee

De financiële dienstverlening is voor veel professionals een wereld van uitvoeren en voldoen aan wet- en regelgeving. Hoewel voor ons natuurlijk tot op zekere hoogte dezelfde regels gelden, is er binnen Corporate Finance juist veel ruimte voor ondernemerschap. Wij gebruiken onze expertise, onze creativiteit en ons netwerk om samen met een opdrachtgever naar het best mogelijke resultaat te werken. Of een ondernemer nu zijn bedrijf verkoopklaar wil maken, met gedegen begeleiding uit een crisissituatie wil komen of een passende financier zoekt; wij zitten naast de ondernemer en denken mee. We zijn een kritische en betrokken sparringpartner, die de ratio bewaart als de emoties meespelen en die proactief voorstellen doet en oplossingen verzint die een ondernemer zelf niet zou ontdekken.

2. Creëer écht meerwaarde met je kennis en netwerk

Als Corporate Finance adviseur ben je een expert in het speelveld tussen ondernemers, financiers en banken. We kennen de partijen, begrijpen belangen en denkwijzen en vormen de oren en ogen van de markt. Daarmee kun je ontzettend veel meerwaarde bieden aan opdrachtgevers. Hoe? We vinden passende kopers die jouw bedrijf kunnen overnemen, we doen gedegen onderzoek zodat je later in een verkoopproces niet tegen verrassingen aanloopt, we bieden een ijzersterke onderbouwing voor jouw bedrijfswaarde en weten precies wat financiers willen weten bij een financieringsaanvraag. Want voor ons is de allermooiste ervaring een deal sluiten met alleen maar tevreden partijen.

3. Werk met een team van uitblinkers in hun discipline

Bij Taurus groeien we hard, inmiddels zijn we één van de grootste Corporate Finance-organisaties van Noordoost-Nederland. Ieder jaar voegen we nieuwe talenten en ervaren specialisten toe aan ons team. Ieder van hen is een uitblinker in zijn of haar vakgebied. Van financieringsspecialist, tot financieel adviseur en van bedrijfskundig consultant tot register valuator. De kracht van zo’n veelzijdig team is dat we opdrachtgevers in alle facetten van Corporate Finance ondersteunen en creatieve oplossingen vinden. We zijn kritisch naar elkaar, bevragen elkaars discipline, bieden elkaar nieuwe inzichten en dagen elkaar uit out of the box te denken.

4. Doe elke dag iets anders

Een moeder die na jarenlange dienst haar zaak overdraagt aan haar zoon. Een razendsnel groeiende IT-partij die met financiers Europa wil veroveren. Een gevestigd bouwbedrijf dat een innovatieve partner overneemt. Een jonge ondernemer die met het juiste financieel management een coronafaillissement weet af te wenden. Als Corporate Finance adviseur doe je elke dag iets anders. Je werkt in afwisselende projecten waarin keer op keer maatwerk wordt gevraagd. Dat vraagt veel flexibiliteit, brede kennis van verschillende sectoren en sociale kwaliteiten om aan te sluiten bij de wensen van een opdrachtgever. Maar het betekent ook keer op keer een nieuw avontuur waarin je samen stap voor stap een succesvol ondernemersverhaal vormgeeft.

5. Schrijf ondernemersverhalen

Want daar doen we het voor: ondernemersverhalen schrijven, samen met onze opdrachtgevers. Verhalen over groei en succes, over het afsluiten van een hoofdstuk of over doorzetten en herstellen. Maar altijd over anders te durven denken en doen, ambitieuze doelen te stellen en creatieve oplossingen te bedenken waarmee we verwachtingen overtreffen.

Meer weten over werken in Corporate Finance?

Hoewel de 5 uitdagingen een mooie samenvatting geven van werken in Corporate Finance, vertellen we je graag meer over onze organisatie en wat we willen betekenen. Benieuwd naar werken bij Taurus, dat team vol uitblinkers of onze dienstverlening? Neem contact op via info@taurus.nl of kom langs bij ons kantoor in Deventer.