Taurus Corporate Finance

Case

Verkoop Kroon Kozijn

In de markt voor kozijnen speelt de Didamse producent Kroon Kozijn een bijzondere rol. Naast de eigen productie werken zij namelijk met lokale vestigingen voor de verkoop en plaatsing van de kozijnen.

Bedrijfswaardering

De aandeelhouders hebben de afgelopen jaren volop geïnvesteerd in de onderneming. Dit heeft geleid tot snelle groei, maar ook een solide basis voor nog verdere groei. Voor de verkopers was het belangrijk om een koper te vinden, die het potentieel van de onderneming wist te waarderen.

Met Taurus is een memorandum ontwikkeld, waarbij veel aandacht is besteed aan de kansen van de organisatie binnen deze markt. Taurus heeft vanuit haar netwerk verschillende kopers geselecteerd, die hierbij passen.

Bij de uiteindelijke koper was er direct een klik. Hierdoor werden de vervolggesprekken steeds interessanter. De ondernemerszin bij de kopers was ook voor de verkopers een belangrijke reden om vertrouwen te hebben in de toekomst van de onderneming.

Robbert Toxopeus: Mark en Tim hebben vanaf het eerste moment aangegeven wat we wanneer konden verwachten, waardoor we met overtuiging het proces konden aangaan en ons geen gedachten hoefden te vormen over wat er allemaal nog meer kon gebeuren. Erg prettig om zoveel ervaring aan boord te hebben.

Logo Kroon