Taurus Corporate Finance

Case

Overname BUILDING technology door VDK Groep

BUILDING technology is actief in de dynamische en snelgroeiende nichemarkt voor gebouwautomatisering (Smart Buildings oplossingen). Zij adviseert, ontwerpt, begeleidt, realiseert en onderhoudt duurzame gebouwbeheersystemen voor technische installaties. De onderneming realiseert als “System Integrator” het efficiënt en inzichtelijk maken van processen die leiden tot energie- en kostenbesparingen van gebouwen zonder het comfort en ook de veilige werkomgeving van de klant uit het oog te verliezen.

Afdeling dec 21 64

In de afgelopen decennia heeft BUILDING technology een solide marktpositie opgebouwd. Eigenaren Harry Raab en Ed Matser maakten een bewuste keuze door Taurus in te schakelen in hun zoektocht naar een goede bedrijfsopvolging.

Harry Raab: ‘Een bedrijfsovername is een ingewikkeld en intensief proces. Ik had het al eerder meegemaakt. Dat kun je niet zelf, daar heb je gewoon begeleiding bij nodig. Taurus heeft ons hier in alle facetten voortreffelijk in ondersteund.’

Tijdens het verkoopproces bleek er met VDK Groep vanaf het eerste moment een goede klik te zijn.

Ed Matser: ‘Frans van der Kolk is zelf intensief betrokken bij alle overnames en kwam steeds alle afspraken na. Dat gaf bij ons veel vertrouwen. Ik wil nog graag een tijdje blijven werken en bij VDK Groep hadden we constant een goed gevoel. Bij deze ambitieuze onderneming is ons bedrijf in goede handen. Daar hebben we alle vertrouwen in.’

VDK Groep heeft de afgelopen jaren meerdere overnames gedaan, groeit hard, maar doet er ondertussen alles aan de identiteit van de bedrijven die worden overgenomen te behouden. BUILDING technology is daarmee een mooie toevoeging met nicheactiviteiten waarin de VDK Groep ook verder wil groeien en ontwikkelen. Frans van der Kolk: ‘Dat laatste biedt perspectief voor ons personeel. We willen graag één van de meest aantrekkelijke werkgevers in onze branche zijn’.

Logo BT en VDK 1
Foto BT VDK 1