Taurus Corporate Finance

Case

JNet en Enable U gaan samen verder

In 2020 stapte private equity investeerder Vortex Capital Partners in de markt voor IT-integratie met de acquisitie van Enable U. Samen met JNet zijn zij de belangrijkste aanbieders op de Nederlandse overheidsmarkt.

Taurus afd 23

Vortex heeft de aandeelhouders van JNet benaderd om beide bedrijven gezamenlijk te laten groeien. Hierop volgde een positieve eerste verkenning en al snel werd duidelijk dat alle partijen voordelen zagen in een fusie. De aandeelhouders van JNet hebben aanvankelijk de gesprekken zelfstandig gedaan en hiermee de contouren van de deal uitgetekend. Op een gegeven moment werd duidelijk dat voor de invulling van de belangrijke details extern advies nodig was. Op advies van een collega IT-ondernemer, met een flinke dosis overname-ervaring, werd Taurus Corporate Finance benaderd.

Raymond Slot: ‘Dankzij de warme introductie wisten we al enigszins wat we konden verwachten. Taurus heeft ons niet alleen begeleid bij de verkoop van JNet, maar ook geadviseerd over onze investering in de gezamenlijk holding met Enable U en Vortex. Het was voor ons erg belangrijk om in een dergelijk proces een zeer ervaren gesprekspartner aan onze zijde te hebben. Mede door deze inzet is het traject tot volle tevredenheid van alle partijen afgerond.’

Logo J Net