Taurus Corporate Finance

Case

Elektramat vindt in Parcom de ideale groeipartner

Elektramat is een elektrotechnische e-commerce groothandel uit Enschede die sinds de oprichting in 2006 een stormachtige groei heeft doorgemaakt. De onderneming is inmiddels uitgegroeid naar meer dan € 160 miljoen omzet en 400 medewerkers. Taurus ondersteunde de zoektocht naar een ideale samenwerkingspartner.

Taurus afd 381 B

Elektramat heeft een unieke online propositie waarmee ze bijzonder snel maatwerk groepenkasten levert aan particulieren en bedrijven. Vanuit haar filosofie om waarde toe te voegen aan de internetklant heeft ze diverse tools ontwikkeld waarmee de klant ontzorgd wordt. Hiermee is ze uniek in de markt.

Parallel aan de groei zijn de strategische vraagstukken steeds groter geworden. De afgelopen jaren is geïnvesteerd in het warehouse in Enschede. Vanuit hier worden klanten in Nederland en inmiddels ook in België bediend. Om invulling te kunnen geven aan de snelle groei en de internationale ambities wordt momenteel geïnvesteerd in een nieuw warehouse van ruim 35.000 vierkante meter in Almelo.

De huidige aandeelhouders Ruud Pierik en Mike van Klaveren hebben de ambitie om samen met het managementteam en de medewerkers Elektramat (internationaal) verder uit te bouwen. Voor de groei is ze op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner die de juiste kennis, ervaring en middelen tot haar beschikking heeft. Na een zorgvuldig proces is de ideale partner gevonden in Parcom.

Taurus Corporate Finance heeft dit traject van A-Z mogen begeleiden, hiervoor is ongeveer een jaar de tijd genomen. In het proces zijn diverse soorten partijen benaderd om een goed gefundeerd besluit te kunnen nemen over de uiteindelijke samenwerkingspartner.

Mike van Klaveren: “Taurus heeft ons gedurende het hele proces duidelijk meegenomen in wat we konden verwachten. We hebben goede gesprekken gevoerd en zijn op een professionele manier begeleid. We hebben in Parcom de partner gevonden waarmee wij graag willen samenwerken en waarvan wij verwachten dat dit het beste is voor Elektramat."

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt.

Parcom elektranat partner taurus blog