Taurus Corporate Finance

Case

Concordia Holding N.V. neemt Eppinga B.V. over

Concordia Holding N.V. heeft begin dit jaar Eppinga B.V. in Drachten overgenomen van de broers Haaije en Luut de Boer. Taurus heeft hier een mooie bijdrage geleverd en Haaije en Luut zorgvuldig door dit traject begeleid.

DSC2960 2

Eppinga is al meer dan 30 jaar een begrip in Zuid-Oost Friesland met een uitgebreid assortiment aan hout- en bouwmaterialen en een eigen zagerij. Concordia en Eppinga zijn beide onderdeel van de Bouwcenter-formule en onder de vlag van Concordia worden de activiteiten vanuit Drachten verder uitgebreid.

Taurus heeft Haaije en Luut De Boer begeleid in het verkoopproces. De relatie tussen de broers en Taurus stamt uit begin 2021. Eppinga groeide hard en had behoefte aan groeifinanciering. Vervolgens zijn de activiteiten uitgebouwd en is medio 2022 het besluit genomen tot verkoop.

Na een inventarisatie van de mogelijkheden hebben Arnold van Eijk en Gert-Jan Nijweide een informatiememorandum van Eppinga opgesteld en gezamenlijk met Luut de Boer met een aantal vooraf geselecteerde partijen gedeeld en besproken. Aangezien de wens van Luut was om zijn activiteiten binnen afzienbare tijd voor Eppinga te beëindigen is met Concordia een intentieovereenkomst gesloten en toegewerkt naar een volledige overdracht van de aandelen.

Luut de Boer: ‘Arnold en Gert-Jan hebben me actief en in een prettige open sfeer door dit traject geleid. Met Concordia hebben we voor zowel het personeel, de locatie als voor Haaije en mij een gewenste partner gevonden’.

3