Blogs van Taurus Corporate Finance

Filter berichten:

Blog
Taurus afd 381 B

Kies voor dealzekerheid met een preventief vendor due diligence

Om je bedrijf goed te verkopen moet je in de schoenen van een kritische koper gaan staan. Om risico’s uit te sluiten en kansen beter te begrijpen moet je soms extra onderzoek doen. Wanneer is dat verstandig? En wat levert het op? Ontdek de waarde van vendor due-dilligence.

Lees meer
Blog
Taurus afd 261

Bedrijf in zwaar weer? Durf de belangrijkste stap te zetten

Veel ondernemers hopen bij financiële problemen te lang op betere tijden, die zelden komen. Het belangrijkste is om zo snel mogelijk specialistische hulp te vragen. We leggen uit hoe jij de weg omhoog weer kunt vinden.

Lees meer
Blog
Taurus sponsor fc twente shirt detail

Je bedrijf verkopen is topsport

Taurus Corporate Finance is de komende seizoenen shirtsponsor van FC Twente. Dat betekent een geweldige match tussen organisaties en mentaliteit. Want waar de topvoetballers in Enschede alles geven voor die ene grote prijs, is dat in onze branche eigenlijk precies hetzelfde.

Lees meer
Blog
DSC2945

Je bedrijf verkopen aan een beursgenoteerde koper. De ‘jackpot’ of een ‘gebed zonder einde’?

Overal zie je het voorbij komen, ondernemers die het prachtig vinden zouden vinden als hun bedrijf wordt overgenomen door een grote, beursgenoteerde partij. Maar is het ook zo aantrekkelijk als het lijkt?

Lees meer
Blog
Taurus afd 207

De uitzendbranche verandert: is dit hét moment om je bedrijf te verkopen?

Ondernemers in de uitzendbranche krijgen de komende jaren te maken met meer en complexere regelgeving. Tegelijkertijd blijft de vraag naar flexibele arbeidskrachten onverminderd groot. Dat zorgt voor een overnamegolf waarin binnen- en buitenlandse partijen zich mengen. Is het ook voor jouw onderneming tijd voor een (gedeeltelijke) overname?

Lees meer
Blog
Bedrijfswaardering

Je bedrijf verkopen en toch aan het roer blijven: maak kennis met de pre-exit

Je bedrijf verkopen lijkt iets definitiefs. Iets voor later misschien. Maar wat als je jouw bedrijf voor een mooi bedrag kunt verkopen en toch nog verder kunt uitbouwen? Met de vele mogelijkheden van Private Equity creëer je tegenwoordig precies de verkoop die jij voor ogen hebt. Al ver voor je echt wilt stoppen met ondernemen.

Lees meer
Blog
Taurus afd 170

De coronasteun stopt: hoe voorkom je risico's voor jouw bedrijf?

Hoe geweldig de terugkeer van persoonlijke vrijheid, normaal consumentengedrag en kantoorwerken ook is, het einde van corona brengt ook spanning bij veel ondernemers. Wat betekent de stop van coronasteun vanaf 1 oktober 2021? Kan alles worden terugbetaald? En welke gevaren liggen de komende maanden op de loer? We vertellen je waar je op moet letten én wat je nu al kunt doen om risico’s te beperken.

Lees meer
Blog
Taurus afd 189 1

Werken in Corporate Finance: de 5 mooiste uitdagingen

Weinig begrippen zijn zo vaag als ‘Corporate Finance’. Wat betekent het nou precies voor ons bij Taurus en wat maakt werken in onze branche zo interessant? We bieden je een kijkje achter de schermen van onze dagelijkse bezigheden én onze belangrijkste drijfveren. We delen onze 5 mooiste uitdagingen.

Lees meer
Blog
Taurus bedrijfsovernames

Bedrijfswaarde weten? Kijk verder dan gemiddelde multiples

Ondernemingswaardes worden vaak uitgedrukt in een zogenaamde multiple. Dat is ‘een aantal keren de winst’, gebaseerd op gemiddelden uit de praktijk. Bijvoorbeeld op gemiddelde verkoopwaarde per land of per branche. Die multiples zijn lekker overzichtelijk, maar in veel gevallen géén realistische graadmeter voor jouw bedrijfswaarde. Ontdek waarom dat is.

Lees meer
Blog
Grip op groei in e-commerce

Houd grip op groei in e-commerce: vind de juiste investeerder

Als succesvolle e-commerce ondernemer loop je na jaren van harde groei en keihard werken vaak tegen de grenzen van je eigen organisatie aan. Met een (grote) investeerder kunnen jij en je bedrijf die belangrijke volgende stap zetten naar toekomstbestendige groei. Maar welke mogelijkheden zijn er dan? En hoe maak je de juiste keuze?

Lees meer
Blog
Let op je eerste indruk

Let op je eerste indruk bij het aantrekken van financieringen

Eigenlijk kent iedereen het gezegde; er is maar één kans voor een eerste indruk. Dat geldt bij het eerste diner met je schoonfamilie, maar net zo goed bij uitbreiding van de financiering. Daarom is het vaak onbegrijpelijk dat ondernemers hier zo weinig aandacht aan besteden.

Lees meer
Blog
Voorkom coronafaillissement

Voorkom coronafaillissement: grijp op tijd deze reddingsboeien

Voor veel ondernemers dreigen grote financiële problemen tijdens en na de coronacrisis. Toch zijn er verschillende regelingen waarmee u rampscenario’s als faillissementen kunt voorkomen, zoals de per 1 januari 2021 van kracht geworden Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Maar hoe werken deze regelingen en hoe maakt u daar optimaal gebruik van?

Lees meer
Blog
Bepaal uw route na corona

Bepaal uw route ná corona en blijf zelf aan het stuur

Het is crisis, maar er lijken nauwelijks bedrijven in de problemen te zijn. Toch is niets minder waar. Bij veel bedrijven stapelt zich een enorme schuld op. Om te voorkomen dat die bedrijven ineens van groen in donkerrood belanden, is actie noodzakelijk.

Lees meer
Blog
Bedrijfsovername

Bedrijf (ver)kopen? Hoe kies je een goede adviseur

We staan op de rand van een nieuw jaar. Hopelijk een jaar van vaccins, de terugkeer naar het oude normaal en nieuwe zakelijke kansen. Maar zeker een jaar waarin veel ondernemers nadenken over het verkopen of overnemen van een bedrijf. Dat vraagt om goede begeleiding, door een betrokken partner. Maar hoe vind je die? Waar moet je op letten?

Lees meer