Berichten van Taurus Corporate Finance

Ontdek handige tips, nieuwe inzichten en de laatste ontwikkelingen in de wereld van Corporate Finance.
Lees hieronder de laatste berichten van onze specialisten.

Filter berichten:

Blog
Taurus afd 314

Bedrijf verkopen aan één kandidaat: droom die uitkomt of hoog risico?

Je wordt na jarenlang hard werken benaderd door een vermogende investeerder die jouw bedrijf wil overnemen. Een droom die uitkomt voor veel ondernemers. Maar is het verstandig om een verkooptraject in te gaan met één partij? Of is dit het moment om even op de rem te trappen?

Lees meer
Blog
DSC2952 2

Taurus in de Twinkle100

We zijn er erg trots op, we stonden namelijk in de 2023 editie van de Twinkle100 met dit mooie inhoudelijke artikel, geschreven door Tim ten Beitel. Hier vind je onze bijdrage!

Lees meer
Blog
Taurus afd 381 B

Kies voor dealzekerheid met een preventief vendor due diligence

Om je bedrijf goed te verkopen moet je in de schoenen van een kritische koper gaan staan. Om risico’s uit te sluiten en kansen beter te begrijpen moet je soms extra onderzoek doen. Wanneer is dat verstandig? En wat levert het op? Ontdek de waarde van vendor due-dilligence.

Lees meer
Case
DSC2960 2

Taurus begeleidt eigenaren MAGIC Bodyfashion in verkoop onderneming

MAGIC Bodyfashion, gevestigd in Almelo, levert al ruim 30 jaar functionele shapewear, lingerie, en fashion solutions voor de vrouw. Ze hebben Taurus in de arm genomen om invulling te geven aan hun wensen voor de verkoop van de onderneming, zijnde een strategisch partner die met hen én het managementteam de sterke basis verder vormgeven.

Lees meer
Blog
Taurus afd 261

Bedrijf in zwaar weer? Durf de belangrijkste stap te zetten

Veel ondernemers hopen bij financiële problemen te lang op betere tijden, die zelden komen. Het belangrijkste is om zo snel mogelijk specialistische hulp te vragen. We leggen uit hoe jij de weg omhoog weer kunt vinden.

Lees meer
Case
Taurus afd 381 B

Elektramat vindt in Parcom de ideale groeipartner

Elektramat is een elektrotechnische e-commerce groothandel uit Enschede die sinds de oprichting in 2006 een stormachtige groei heeft doorgemaakt. De onderneming is inmiddels uitgegroeid naar meer dan € 160 miljoen omzet en 400 medewerkers. Taurus ondersteunde de zoektocht naar een ideale samenwerkingspartner.

Lees meer
Blog
Taurus sponsor fc twente shirt detail

Je bedrijf verkopen is topsport

Taurus Corporate Finance is de komende seizoenen shirtsponsor van FC Twente. Dat betekent een geweldige match tussen organisaties en mentaliteit. Want waar de topvoetballers in Enschede alles geven voor die ene grote prijs, is dat in onze branche eigenlijk precies hetzelfde.

Lees meer
Nieuws
DVS02775

Taurus nieuwe Official Shirt Partner van FC Twente

Taurus Corporate Finance is met ingang van het nieuwe seizoen Official Shirt Partner van FC Twente. De naam van Taurus, specialist in bedrijfsovernames en -herstructurering, staat de komende twee seizoenen op de mouw van het shirt van FC Twente.

Lees meer
Nieuws
Taurus afd 124

Vacature Corporate Finance Analist

Als Corporate Finance Analist krijg je een belangrijke rol in de organisatie van overnametransacties. Van de start tot en met de afronding ben je actief betrokken. Dit betekent het maken sales pitches, het doen van marktonderzoek, het schrijven van memoranda en het beheer van de virtuele dataroom.

Lees meer
Case
Taurus afd 298

Siebert & Wassink en Ventiv gaan partnership aan met Quadrum Capital

Siebert & Wassink en Ventiv Engineers geloven heel sterk in 'delen is het nieuwe vermenigvuldigen'. Daarom dat zij Taurus hebben ingeschakeld om hen te begeleiden in de zoektocht naar een strategische partner. En dat is gelukt.

Lees meer
Blog
DSC2945

Je bedrijf verkopen aan een beursgenoteerde koper. De ‘jackpot’ of een ‘gebed zonder einde’?

Overal zie je het voorbij komen, ondernemers die het prachtig vinden zouden vinden als hun bedrijf wordt overgenomen door een grote, beursgenoteerde partij. Maar is het ook zo aantrekkelijk als het lijkt?

Lees meer
Case
Afdeling dec 21 51

EMC Performance verkocht aan The Human Network

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat we de succesvolle verkoop hebben begeleid van EMC Performance, een toonaangevende onderwijskundige dienstverlener, aan The Human Network.

Lees meer
Case
DSC2960 2

Concordia Holding N.V. neemt Eppinga B.V. over

Concordia Holding N.V. heeft begin dit jaar Eppinga B.V. in Drachten overgenomen van de broers Haaije en Luut de Boer. Taurus heeft hier een mooie bijdrage geleverd en Haaije en Luut zorgvuldig door dit traject begeleid.

Lees meer
Nieuws
Taurus afd 428

Tim groeit door tot partner binnen Taurus

Onze collega Tim ten Beitel (32) is per begin 2023 partner, en dus mede-ondernemer, geworden bij Taurus Corporate Finance.

Lees meer
Case
Afdeling dec 21 64

Transportbedrijven Jan de Waal en Jan Deckers bundelen hun krachten

De transportbedrijven Jan de Waal en Jan Deckers gaan per 1 januari 2023 intensief samenwerken. Door de schaalvoordelen kunnen zij gezamenlijk nóg beter voldoen aan de wensen en eisen van de markt.

Lees meer
Nieuws
Tim te Beitel FO Award

Tim ten Beitel is 'Young Overnameadviseur 2022'!

Afgelopen woensdag 7 december was het tijd voor de Fusie & Overname Awards 2022, een initiatief van de overnameplatforms Brookz en Dealsuite. Aan deze 8e editie van de Fusie & Overname Awards deden een recordaantal van ruim 280 adviseurs, overnamekantoren en investeringsmaatschappijen mee.

Lees meer
Case
Bedrijfsovername

Overname Riwald Recycling door ArcelorMittal

Het merk 'Riwald' zal wereldwijd door ArcelorMittal worden gepositioneerd in de recycling/downstream-markt. De overname stelt het familiebedrijf Riwald in staat om zijn state-of-the-art recyclingtechnieken verder te ontwikkelen en ArcelorMittal om zijn propositie in de downstream-markt te versterken.

Lees meer
Case
Taurus afd 47

Metaflex Doors Nederland/India verkocht aan Zweedse multinational ASSA ABLOY

Metaflex Doors ontwikkelt en levert deuren voor de mondiale gezondheidszorg, farmaceutische, biotech- en voedingsindustrie. In deze specialistische wereld zijn ze bekend om hun veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met productiefaciliteiten in Nederland en India bieden ze een unieke combinatie voor deze markt.

Lees meer
Case
Quickscan taurus

Begeleiding bij overname stadion Willem II

Willem II heeft per 1 november 2022 het Koning Willem II stadion overgenomen van de gemeente Tilburg. Vanuit een gezonde financiële positie wenst de club met de investering de duurzame exploitatie en exploitatiemogelijkheden van het stadion te verbeteren.

Lees meer
Blog
Taurus afd 207

De uitzendbranche verandert: is dit hét moment om je bedrijf te verkopen?

Ondernemers in de uitzendbranche krijgen de komende jaren te maken met meer en complexere regelgeving. Tegelijkertijd blijft de vraag naar flexibele arbeidskrachten onverminderd groot. Dat zorgt voor een overnamegolf waarin binnen- en buitenlandse partijen zich mengen. Is het ook voor jouw onderneming tijd voor een (gedeeltelijke) overname?

Lees meer
Nieuws
Taurus bedrijfsovernames

Uitbreiding partnerteam Taurus Corporate Finance

Het partnerteam van Taurus Corporate Finance versterkt zich met twee ervaren en bevlogen krachten. Op 1 april jl. traden Mark Huiskes en Arnold van Eijk toe als partner, waardoor de organisatie een belangrijke stap zet richting groei en verdieping van de dienstverlening.

Lees meer
Blog
Bedrijfswaardering

Je bedrijf verkopen en toch aan het roer blijven: maak kennis met de pre-exit

Je bedrijf verkopen lijkt iets definitiefs. Iets voor later misschien. Maar wat als je jouw bedrijf voor een mooi bedrag kunt verkopen en toch nog verder kunt uitbouwen? Met de vele mogelijkheden van Private Equity creëer je tegenwoordig precies de verkoop die jij voor ogen hebt. Al ver voor je echt wilt stoppen met ondernemen.

Lees meer
Case
Taurus afd 207

Taurus begeleidt EAL bij bedrijfsoverdracht

EAL uit Apeldoorn is sinds de oprichting 50 jaar geleden één van de leidende bedrijven in de ontwikkeling en implementatie van beveiligingsmanagement- en toegangscontrole systemen. Met vestigingen in Apeldoorn en Amsterdam bedient EAL onder meer hulpdiensten, ziekenhuizen, banken, verzekeraars, de rijksoverheid en Schiphol.

Lees meer
Case
Afdeling dec 21 64

Overname BUILDING technology door VDK Groep

BUILDING technology is actief in de dynamische en snelgroeiende nichemarkt voor gebouwautomatisering (Smart Buildings oplossingen). Zij adviseert, ontwerpt, begeleidt, realiseert en onderhoudt duurzame gebouwbeheersystemen voor technische installaties. De onderneming realiseert als “System Integrator” het efficiënt en inzichtelijk maken van processen die leiden tot energie- en kostenbesparingen van gebouwen zonder het comfort en ook de veilige werkomgeving van de klant uit het oog te verliezen.

Lees meer
Case
Afdeling dec 21 93

Begeleiding overdracht Slootsmid

Slootsmid is sinds 1827 uitgegroeid tot een moderne en innovatieve organisatie die is gespecialiseerd in landbouwmechanisatie, geavanceerde mesttechniek en groen- en tuintechniek. Het bedrijf staat voor een oersterke combinatie van handelsgeest, kennis en grote betrokkenheid bij het (boeren)werk.

Lees meer
Case
Taurus bedrijfswaardering

Taurus Corporate Finance begeleidt AutoHaarhuis bij overname Kamp Twente

AutoHaarhuis heeft grote ambities. De automotive groep met vestigingen in Enschede, Almelo, Hengelo en Deventer neemt Opel-dealer Kamp Twente over. De overname betreft beide locaties in Almelo en Hengelo, Kamp Autolease en hun belang in Regio Autoschade. Zowel AutoHaarhuis als Kamp zijn een begrip in de regio. Kamp werd onlangs bekroond door importeur Opel als nummer 1 in klanttevredenheid en AutoHaarhuis werd verkozen tot Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar door BOVAG.

Lees meer
Case
Taurus afd 109 1

Expro it neemt Die Computer over

EXPRO it biedt de zakelijke gebruiker een compleet portfolio aan clouddiensten. Van een enkele mailbox in de Cloud tot een complete virtuele werkplek. EXPRO it werkt volgens de gedachte dat iedereen op elk gewenst apparaat, op elke locatie en op elk moment wil kunnen werken. De afgelopen jaren is EXPRO sterk gegroeid en kent zij naast it-dienstverlening met EXPRO engineering en EXPRO telecom een tweetal andere disciplines.

Lees meer
Case
Quickscan taurus

DifferIT vindt in Arcus IT sterke partner

DifferIT heeft zich in de afgelopen 5 jaar onder leiding van Tarik El Hamdaoui ontwikkeld tot een gerenommeerde AFAS partner met het hoogste kwaliteitskeurmerk. Met ruim 20 professionals implementeert, ontwikkelt en begeleidt zij middelgrote en grote bedrijven bij het optimaliseren van kritische bedrijfsprocessen met AFAS Software en BI-tooling. Daarbij is DifferIT specialist binnen een aantal branches.

Lees meer
Blog
Taurus afd 170

De coronasteun stopt: hoe voorkom je risico's voor jouw bedrijf?

Hoe geweldig de terugkeer van persoonlijke vrijheid, normaal consumentengedrag en kantoorwerken ook is, het einde van corona brengt ook spanning bij veel ondernemers. Wat betekent de stop van coronasteun vanaf 1 oktober 2021? Kan alles worden terugbetaald? En welke gevaren liggen de komende maanden op de loer? We vertellen je waar je op moet letten én wat je nu al kunt doen om risico’s te beperken.

Lees meer
Case
Taurus afd 23

JNet en Enable U gaan samen verder

In 2020 stapte private equity investeerder Vortex Capital Partners in de markt voor IT-integratie met de acquisitie van Enable U. Samen met JNet zijn zij de belangrijkste aanbieders op de Nederlandse overheidsmarkt.

Lees meer
Blog
Taurus afd 189 1

Werken in Corporate Finance: de 5 mooiste uitdagingen

Weinig begrippen zijn zo vaag als ‘Corporate Finance’. Wat betekent het nou precies voor ons bij Taurus en wat maakt werken in onze branche zo interessant? We bieden je een kijkje achter de schermen van onze dagelijkse bezigheden én onze belangrijkste drijfveren. We delen onze 5 mooiste uitdagingen.

Lees meer
Case
Bedrijfswaardering

Verkoop Kroon Kozijn

In de markt voor kozijnen speelt de Didamse producent Kroon Kozijn een bijzondere rol. Naast de eigen productie werken zij namelijk met lokale vestigingen voor de verkoop en plaatsing van de kozijnen.

Lees meer
Blog
Taurus bedrijfsovernames

Bedrijfswaarde weten? Kijk verder dan gemiddelde multiples

Ondernemingswaardes worden vaak uitgedrukt in een zogenaamde multiple. Dat is ‘een aantal keren de winst’, gebaseerd op gemiddelden uit de praktijk. Bijvoorbeeld op gemiddelde verkoopwaarde per land of per branche. Die multiples zijn lekker overzichtelijk, maar in veel gevallen géén realistische graadmeter voor jouw bedrijfswaarde. Ontdek waarom dat is.

Lees meer
Nieuws
Personeelsuitje

Personeelsuitje Taurus Corporate Finance

Naast hard werken, mogen wij bij Taurus ook graag ontspannen. Zoals heel veel bedrijven hebben we lange tijd geen gezamenlijk uitje kunnen organiseren als gevolg van alle maatregelen. Maar donderdag 24 juni hebben we dan toch halverwege de middag de kantoordeur achter ons dichtgetrokken en zijn op pad gegaan naar het mooie Laren (Gld.).

Lees meer
Case
Header homepage

Flexfamily voegt Koers Oost toe aan portfolio

Flexfamily is een snelgroeiende uitzendorganisatie en is met merken als Fides, Flexfactory, Seesing Flex, Aelbers, Marquette, Vast. en 2Work actief in de Achterhoek, Twente, Liemers, Salland en Stedendriehoek. Voor hun meerjarige groeistrategie laat Flexfamily zich bijstaand door Taurus en recentelijk heeft ze de volgende stap gezet door de toevoeging van Koers Oost aan haar portfolio van activiteiten.

Lees meer
Nieuws
Sponsoring

Verlenging contract FC Twente en Heracles

In mei 2021 heeft Taurus Corporate Finance de sponsorcontracten met zowel FC Twente als Heracles weer voor een jaar verlengd. Ook in deze bijzondere tijden blijft Taurus achter de regionale voetbalclubs staan. En zoals het er nu naar uit ziet, kunnen we vanaf het nieuwe seizoen weer live aanwezig bij de wedstrijden.

Lees meer
Blog
Grip op groei in e-commerce

Houd grip op groei in e-commerce: vind de juiste investeerder

Als succesvolle e-commerce ondernemer loop je na jaren van harde groei en keihard werken vaak tegen de grenzen van je eigen organisatie aan. Met een (grote) investeerder kunnen jij en je bedrijf die belangrijke volgende stap zetten naar toekomstbestendige groei. Maar welke mogelijkheden zijn er dan? En hoe maak je de juiste keuze?

Lees meer
Case
Taurus bedrijfsovernames

Partner voor De Isolatieshop

Nog geen tien jaar geleden zijn ze begonnen met de online verkoop van isolatiematerialen vanuit een bloemenkas. Nu is De Isolatieshop de grootste (online) specialist voor de verkoop van isolatiematerialen in de BeNeLux en zijn ze aan het expanderen in Duitsland.

Lees meer
Blog
Let op je eerste indruk

Let op je eerste indruk bij het aantrekken van financieringen

Eigenlijk kent iedereen het gezegde; er is maar één kans voor een eerste indruk. Dat geldt bij het eerste diner met je schoonfamilie, maar net zo goed bij uitbreiding van de financiering. Daarom is het vaak onbegrijpelijk dat ondernemers hier zo weinig aandacht aan besteden.

Lees meer
Blog
Voorkom coronafaillissement

Voorkom coronafaillissement: grijp op tijd deze reddingsboeien

Voor veel ondernemers dreigen grote financiële problemen tijdens en na de coronacrisis. Toch zijn er verschillende regelingen waarmee u rampscenario’s als faillissementen kunt voorkomen, zoals de per 1 januari 2021 van kracht geworden Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Maar hoe werken deze regelingen en hoe maakt u daar optimaal gebruik van?

Lees meer
Case
Quickscan taurus

Partner voor Voetbalreizen.com

In een uitdagende tijd in de reisbranche is eens te meer gebleken dat voor een uniek en prachtig bedrijf altijd interesse is. Voetbalreizen.com, incl. haar labels Sportreizen.com en Traningskamp.com, is al 2 decennia een begrip in de markt waar het gaat om gecombineerde reizen naar internationale sportevenementen. Dé specialist op het gebied van volledig verzorgde reizen naar een voetbal-, darts-, autorace- of ander sportevenement.

Lees meer
Blog
Bepaal uw route na corona

Bepaal uw route ná corona en blijf zelf aan het stuur

Het is crisis, maar er lijken nauwelijks bedrijven in de problemen te zijn. Toch is niets minder waar. Bij veel bedrijven stapelt zich een enorme schuld op. Om te voorkomen dat die bedrijven ineens van groen in donkerrood belanden, is actie noodzakelijk.

Lees meer
Blog
Bedrijfsovername

Bedrijf (ver)kopen? Hoe kies je een goede adviseur

We staan op de rand van een nieuw jaar. Hopelijk een jaar van vaccins, de terugkeer naar het oude normaal en nieuwe zakelijke kansen. Maar zeker een jaar waarin veel ondernemers nadenken over het verkopen of overnemen van een bedrijf. Dat vraagt om goede begeleiding, door een betrokken partner. Maar hoe vind je die? Waar moet je op letten?

Lees meer