Berichten van Taurus Corporate Finance

Ontdek handige tips, nieuwe inzichten en de laatste ontwikkelingen in de wereld van Corporate Finance.
Lees hieronder de laatste berichten van onze specialisten.

Case
Taurus bedrijfswaardering

Taurus Corporate Finance begeleidt AutoHaarhuis bij overname Kamp Twente

AutoHaarhuis heeft grote ambities. De automotive groep met vestigingen in Enschede, Almelo, Hengelo en Deventer neemt Opel-dealer Kamp Twente over. De overname betreft beide locaties in Almelo en Hengelo, Kamp Autolease en hun belang in Regio Autoschade. Zowel AutoHaarhuis als Kamp zijn een begrip in de regio. Kamp werd onlangs bekroond door importeur Opel als nummer 1 in klanttevredenheid en AutoHaarhuis werd verkozen tot Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar door BOVAG.

Lees meer
Case
Taurus afd 109 1

Expro it neemt Die Computer over

EXPRO it biedt de zakelijke gebruiker een compleet portfolio aan clouddiensten. Van een enkele mailbox in de Cloud tot een complete virtuele werkplek. EXPRO it werkt volgens de gedachte dat iedereen op elk gewenst apparaat, op elke locatie en op elk moment wil kunnen werken. De afgelopen jaren is EXPRO sterk gegroeid en kent zij naast it-dienstverlening met EXPRO engineering en EXPRO telecom een tweetal andere disciplines.

Lees meer
Vacatures
Dit zijn wij

Vacature Junior Finance Consultant

Wij zijn een specialist in bedrijfsovernames, -waarderingen en herstructureringen. De meeste van onze klanten zijn actief aan de bovenkant van het MKB en hebben een jaaromzet tussen 10 en 50 miljoen euro. Met een team van 15 professionals helpen we onze klanten met gerichte expertise en een pragmatische instelling. Met ondernemerschap zorgen we voor de beste dienstverlening. Wij kennen de weg in de bancaire wereld en zijn bedreven in het omgaan met de stakeholders. We leggen de vinger op de zere plek, maar zorgen direct voor verlichting van de pijn door te helpen bij uitvoering. We zijn hands-on, no-nonsense en flexibel.

Lees meer
Case
Quickscan taurus

DifferIT vindt in Arcus IT sterke partner

DifferIT heeft zich in de afgelopen 5 jaar onder leiding van Tarik El Hamdaoui ontwikkeld tot een gerenommeerde AFAS partner met het hoogste kwaliteitskeurmerk. Met ruim 20 professionals implementeert, ontwikkelt en begeleidt zij middelgrote en grote bedrijven bij het optimaliseren van kritische bedrijfsprocessen met AFAS Software en BI-tooling. Daarbij is DifferIT specialist binnen een aantal branches.

Lees meer
Blog
Taurus afd 170

De coronasteun stopt: hoe voorkom je risico's voor jouw bedrijf?

Hoe geweldig de terugkeer van persoonlijke vrijheid, normaal consumentengedrag en kantoorwerken ook is, het einde van corona brengt ook spanning bij veel ondernemers. Wat betekent de stop van coronasteun vanaf 1 oktober 2021? Kan alles worden terugbetaald? En welke gevaren liggen de komende maanden op de loer? We vertellen je waar je op moet letten én wat je nu al kunt doen om risico’s te beperken.

Lees meer
Case
Taurus afd 23

JNet en Enable U gaan samen verder

In 2020 stapte private equity investeerder Vortex Capital Partners in de markt voor IT-integratie met de acquisitie van Enable U. Samen met JNet zijn zij de belangrijkste aanbieders op de Nederlandse overheidsmarkt.

Lees meer
Blog
Taurus afd 189 1

Werken in Corporate Finance: de 5 mooiste uitdagingen

Weinig begrippen zijn zo vaag als ‘Corporate Finance’. Wat betekent het nou precies voor ons bij Taurus en wat maakt werken in onze branche zo interessant? We bieden je een kijkje achter de schermen van onze dagelijkse bezigheden én onze belangrijkste drijfveren. We delen onze 5 mooiste uitdagingen.

Lees meer
Case
Bedrijfswaardering

Verkoop Kroon Kozijn

In de markt voor kozijnen speelt de Didamse producent Kroon Kozijn een bijzondere rol. Naast de eigen productie werken zij namelijk met lokale vestigingen voor de verkoop en plaatsing van de kozijnen.

Lees meer
Blog
Taurus bedrijfsovernames

Bedrijfswaarde weten? Kijk verder dan gemiddelde multiples

Ondernemingswaardes worden vaak uitgedrukt in een zogenaamde multiple. Dat is ‘een aantal keren de winst’, gebaseerd op gemiddelden uit de praktijk. Bijvoorbeeld op gemiddelde verkoopwaarde per land of per branche. Die multiples zijn lekker overzichtelijk, maar in veel gevallen géén realistische graadmeter voor jouw bedrijfswaarde. Ontdek waarom dat is.

Lees meer
Nieuws
Personeelsuitje

Personeelsuitje Taurus Corporate Finance

Naast hard werken, mogen wij bij Taurus ook graag ontspannen. Zoals heel veel bedrijven hebben we lange tijd geen gezamenlijk uitje kunnen organiseren als gevolg van alle maatregelen. Maar donderdag 24 juni hebben we dan toch halverwege de middag de kantoordeur achter ons dichtgetrokken en zijn op pad gegaan naar het mooie Laren (Gld.).

Lees meer
Case
Header homepage

Flexfamily voegt Koers Oost toe aan portfolio

Flexfamily is een snelgroeiende uitzendorganisatie en is met merken als Fides, Flexfactory, Seesing Flex, Aelbers, Marquette, Vast. en 2Work actief in de Achterhoek, Twente, Liemers, Salland en Stedendriehoek. Voor hun meerjarige groeistrategie laat Flexfamily zich bijstaand door Taurus en recentelijk heeft ze de volgende stap gezet door de toevoeging van Koers Oost aan haar portfolio van activiteiten.

Lees meer
Nieuws
Sponsoring

Verlenging contract FC Twente en Heracles

In mei 2021 heeft Taurus Corporate Finance de sponsorcontracten met zowel FC Twente als Heracles weer voor een jaar verlengd. Ook in deze bijzondere tijden blijft Taurus achter de regionale voetbalclubs staan. En zoals het er nu naar uit ziet, kunnen we vanaf het nieuwe seizoen weer live aanwezig bij de wedstrijden.

Lees meer
Blog
Grip op groei in e-commerce

Houd grip op groei in e-commerce: vind de juiste investeerder

Als succesvolle e-commerce ondernemer loop je na jaren van harde groei en keihard werken vaak tegen de grenzen van je eigen organisatie aan. Met een (grote) investeerder kunnen jij en je bedrijf die belangrijke volgende stap zetten naar toekomstbestendige groei. Maar welke mogelijkheden zijn er dan? En hoe maak je de juiste keuze?

Lees meer
Case
Taurus bedrijfsovernames

Partner voor De Isolatieshop

Nog geen tien jaar geleden zijn ze begonnen met de online verkoop van isolatiematerialen vanuit een bloemenkas. Nu is De Isolatieshop de grootste (online) specialist voor de verkoop van isolatiematerialen in de BeNeLux en zijn ze aan het expanderen in Duitsland.

Lees meer
Blog
Let op je eerste indruk

Let op je eerste indruk bij het aantrekken van financieringen

Eigenlijk kent iedereen het gezegde; er is maar één kans voor een eerste indruk. Dat geldt bij het eerste diner met je schoonfamilie, maar net zo goed bij uitbreiding van de financiering. Daarom is het vaak onbegrijpelijk dat ondernemers hier zo weinig aandacht aan besteden.

Lees meer
Blog
Voorkom coronafaillissement

Voorkom coronafaillissement: grijp op tijd deze reddingsboeien

Voor veel ondernemers dreigen grote financiële problemen tijdens en na de coronacrisis. Toch zijn er verschillende regelingen waarmee u rampscenario’s als faillissementen kunt voorkomen, zoals de per 1 januari 2021 van kracht geworden Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Maar hoe werken deze regelingen en hoe maakt u daar optimaal gebruik van?

Lees meer
Case
Quickscan taurus

Partner voor Voetbalreizen.com

In een uitdagende tijd in de reisbranche is eens te meer gebleken dat voor een uniek en prachtig bedrijf altijd interesse is. Voetbalreizen.com, incl. haar labels Sportreizen.com en Traningskamp.com, is al 2 decennia een begrip in de markt waar het gaat om gecombineerde reizen naar internationale sportevenementen. Dé specialist op het gebied van volledig verzorgde reizen naar een voetbal-, darts-, autorace- of ander sportevenement.

Lees meer
Blog
Bepaal uw route na corona

Bepaal uw route ná corona en blijf zelf aan het stuur

Het is crisis, maar er lijken nauwelijks bedrijven in de problemen te zijn. Toch is niets minder waar. Bij veel bedrijven stapelt zich een enorme schuld op. Om te voorkomen dat die bedrijven ineens van groen in donkerrood belanden, is actie noodzakelijk.

Lees meer
Blog
Bedrijfsovername

Bedrijf (ver)kopen? Hoe kies je een goede adviseur

We staan op de rand van een nieuw jaar. Hopelijk een jaar van vaccins, de terugkeer naar het oude normaal en nieuwe zakelijke kansen. Maar zeker een jaar waarin veel ondernemers nadenken over het verkopen of overnemen van een bedrijf. Dat vraagt om goede begeleiding, door een betrokken partner. Maar hoe vind je die? Waar moet je op letten?

Lees meer