Taurus Corporate Finance

Dienstverlening Taurus

Bedrijfswaardering

Het is belangrijk om de waarde van je onderneming te kennen. Bij een verkoop van aandelen binnen de familie of aan personeel vraagt de fiscus om een waardering door een deskundige. Maar ook bij conflicten of andere discussies over de bedrijfswaarde is een onafhankelijke waardering van een Register Valuator van essentieel belang.

Deze specialist vind je bij Taurus.

Bedrijfswaardering taurus

Wat is de waarde van je bedrijf? Het vraagt een nauwkeurige berekening

Een bedrijfswaardering wordt zoveel mogelijk geobjectiveerd, onder andere door de onderneming te vergelijken met andere bedrijven en alternatieve investeringsmogelijkheden. Met een vakkundige onderbouwing door een betrouwbare adviseur kunnen discussies over de waardering zo veel mogelijk worden voorkomen.

Waarde bepalen voor je onderneming

Hoe werkt een bedrijfswaardering?

De waarde van een bedrijf is afhankelijk van allerlei factoren. Onze NIRV-geregistreerde waarderingsexpert kent deze processen tot in detail en weet precies welke informatie essentieel is voor een betrouwbare waardebepaling. Bijvoorbeeld de positie in de markt, de balansverhoudingen en de te verwachten geldstromen. De waardering wordt opgebouwd volgens de meest geaccepteerde methodiek (discounted cash-flow), maar ook door andere methodes, zoals recente transacties en gangbare multiples. Op die manier ontstaat een breed onderbouwde waarde.

De Taurus manier van zaken doen

Persoonlijke benadering

Een bedrijfswaardering vraagt onafhankelijkheid en deskundige onderbouwing. Daarom heb je bij Taurus alleen te maken met gecertificeerde waarderingsdeskundigen, die gedurende het hele proces persoonlijk betrokken blijven. Iedere waardering wordt bovendien intern getoetst om de objectiviteit te optimaliseren.

De kracht van een team

Taurus beschikt over een gedreven team van specialistische professionals uit verschillende financiële, fiscale en bedrijfskundige vakgebieden. Hierdoor kunnen we vanuit verschillende invalshoeken je bedrijf waarderen, met een sterkere onderbouwing als gevolg.

Alle zorg uit handen

Bedrijfswaardering is specialistisch werk met vaak grote belangen. Wij verzorgen de berekeningen, maar staan je waar nodig ook bij in het bijbehorende proces. Zo kun jij je richten op ondernemen.

Waarde of prijs?

Een bedrijfswaarde vormt weliswaar de basis voor een verkoopprijs, maar is niet per se gelijk aan de verkoopprijs. De prijs is namelijk sterk afhankelijk van andere factoren, waaronder de condities op de markt (vraag en aanbod), de mogelijkheden van de koper en de strategische meerwaarde van de onderneming voor een koper.

Taurus bedrijfswaardering
Ondersteuning bij overname taurus

Ondersteuning bij overname

Laat je je bedrijf waarderen voor een potentiële verkoop? Dan kan Taurus je ook in het verdere traject ondersteunen. Als specialist in bedrijfsovernames zorgen we voor het beste resultaat, nemen we organisatorische zorg uit handen en begeleiden we je stap voor stap door het intensieve proces. We vertellen je graag meer over onze advisering bij bedrijfsovernames.

Eens vrijblijvend kennismaken?

Bij Taurus wordt ook een goed gesprek gewaardeerd. Denk je aan een overname, of heb je om andere redenen behoefte aan een deskundige bedrijfswaardering? Onze adviseurs denken met je mee en vertellen graag over onze mogelijkheden.

Contact us
Call 2 action