Taurus Corporate Finance

Dienstverlening Taurus

Bedrijf verkopen/-overnemen

Een bedrijfsovername of je bedrijf verkopen is een bepalend moment in het bestaan van een onderneming. De afsluiting van een tijdperk, of juist het begin van een succesvolle periode. Op zo’n moment wil je vertrouwen op adviseurs die het beste resultaat behalen, je de organisatorische zorg uit handen nemen en persoonlijk betrokken zijn van begin tot eind.

Die adviseurs vind je bij Taurus.

Taurus bedrijfsovernames

Bedrijf verkopen of overnemen? De juiste keuze voor jouw situatie.

Een bedrijfsovername kan een geweldige beslissing zijn, met grote financiële of strategische voordelen. Maar dat vraagt wel om vakkundige voorbereiding en begeleiding. Wij stellen je de juiste (kritische) vragen, verdiepen ons in je bedrijf en bespreken kansen, wensen en mogelijkheden. Zo ontdek je tijdig of een overname inderdaad de juiste beslissing is.

Denk je aan een bedrijfsovername of je bedrijf verkopen?

Wat is er mogelijk?

Het kopen of verkopen van een bedrijf vraagt om ervaring. Een overnameproces kent veel beslismomenten en iedere beslissing kan grote impact hebben. Daarnaast is het belangrijk om de emotie van het proces zoveel mogelijk te scheiden van de doelen. Een ervaren partner zorgt hierin voor een strakke begeleiding met een duidelijk proces. Hierdoor houd je de energie tijdens het traject vast en zorg je voor een feestelijke afronding.

Doordat Taurus beschikt over een breed team van ervaren specialisten en een internationaal netwerk zijn we in staat voor iedere overnamevorm ondersteuning op maat te bieden. Of het nu gaat om een overname van een strategische partij of je bedrijf verkopen aan een professionele investeerder, wij kennen de specifieke eisen van het proces. Geen algemene aanpak, maar ondersteuning voor jouw situatie. We helpen je een passende (ver)kopende partij te vinden en begeleiden je stap voor stap door het complexe proces.

De Taurus manier van zaken doen

Een persoonlijke benadering

Tijdens een overname moet je kunnen vertrouwen op de beste begeleiding. Daarom heb je bij Taurus alleen te maken met ervaren overnamespecialisten, die tijdens het hele proces persoonlijk betrokken blijven. Doorgaans in teams van twee, zodat afstemming en continuïteit verzekerd is. Onze klanten waarderen deze aanpak bijzonder.

De kracht van een team

Een goed team brengt vertrouwen. Daarom hebben we bij Taurus alle disciplines die belangrijk zijn bij bedrijfsovernames in huis én werken we graag samen met huisadviseurs van opdrachtgevers. Daardoor kunnen we iedere opdrachtgever maatwerk bieden. Hoe complex of intensief een overname ook is, je hebt altijd een deskundig team achter je staan.

Alle zorg uit handen

Een overname is een aaneenschakeling van ingewikkelde beslissingen. Onze ervaren adviseurs kennen dat proces tot in de kleinste details. Hierdoor heb je de zekerheid van juiste informatie, realistische verwachtingen en helder advies bij belangrijke keuzes.

Bedrijfsfinanciering

Taurus ondersteunt je ook bij het verkrijgen van bedrijfsfinancieringen. Door de bancaire ervaring van veel van onze medewerkers beschikken we over een breed netwerk van financiers en hebben we veel kennis van effectieve financieringsplannen. We ondersteunen je bij het opstellen van gedetailleerde financieringsrapportages, helder onderbouwde prognoses en uitgewerkte oplossingen voor potentiële risico’s. Dat brengen we samen in een toekomstvast plan, dat de juiste investeerder aantrekt tegen de juiste condities.

Financiering

Spreekt onze aanpak je aan?

Een bedrijfsovername is een belangrijke beslissing. Laat je daarom goed informeren en adviseren over de mogelijkheden en risico’s. Spreekt onze manier van werken je aan? Dan vertellen we graag wat we voor je kunnen betekenen.

Contact us
Call 2 action